Otillaten tristess…

Thu April 23, 2009, 11:06

(Jag ar i ett annat land, pa en annan kontinent, upplever en annan kultur, traffar okanda manniskor och far chansen att se saker jag aldrig skulle fatt se annars. Men anda kanner jag tristessen komma krypande – hittills har vi under de fyra dagar jag varit har haft… hm, lat mig se… sexton moten – det ar kungen, polischefen, kommunikationsministern, juristen [Dino, du borde fan bli jurist har nere – har du last nan internationell ratt?], inrikesministern, byggherren, riskkapitalister och ja, jag minns inte ens alla. Men jag har sa smatt insett det – jag ar en “doer” – jag vill att det ska handa saker, jag vill ha nagot att satta tanderna i!)

Apropa tander, idag kom reservelsaggregatet, en gammal svensk[!] dieselmotor som kickar igang nar det blir stromavbrott har… Forresten, folk i Sverige klagade over att de var utan strom efter Gudrun-stormen men fan, har ar folk utan tre dagar per vecka utan att klaga. Vilket i och for sig fort med sig ocksa att vi [foretaget jag kommer jobba for] stamt elbolaget. De har aldrig varit med om det sa nasta vecka ska var vd traffa deras vd [vilket i dagslaget ar att jamfora med att en liten vardcentral skulle stamma Vattenfall och sedan fa traffa deras vd]. Sen kommer det givetvis att bli andra bullar nar foretaget omsatter en kvarts miljard men anda…


Lite langre ner pa gatan har vi snabbkopet – Kuuks Mart. Var chauffor Emmannuel undrade varfor jag tog kort pa den och jag bara sa att “it’s of a similar reason that Henry told you that ‘jag tycker om bajs’ meant ‘hello, how are you?'”, varpa han log lite forlaget och nickade forstaende. [Det ar klart jag berattade varfor – och jag larde honom dessutom att saga “du ar for tjock for att fa ligga, Henry” sa jag anser att mitt jobb ar slutfort.]


Sa har ser rummet ut nar jag gatt upp – lagom stokigt [jag sover som en vilde har nere – inatt var forsta natten som luftkonditioneringen fungerade men innan dess har jag vridit och vant pa mig som en osalig ande].


Och har ar den lilla hogen med smutstvatt. Jag larde mig den harda vagen att inte lagga den i nan pase och forsoka ta med hem – var butler ar som en blodhund och hittar smutstvatten var man an forsoker gomma den!


Och nar man kommer tillbaka ser det ut sa har – Nicholas ar ett foredome vad det galler strackta overkast, en enkrona skulle studsa in i evigheten!


Och kladerna ar tvattade, strykta [joda, jag har kollat – han stryker a l l a klader, aven strumpor], vikta och insorterade i garderoben.


Nu over till nagot helt annat – Ghana har ju fostrat ett par stjarnor inom fotbollen; Essien, Kuffour och… just det – ni gissade ratt – Stephan Appiah! Har ar ett av hans hus, stort som ett mindre palats och med bevapnade vakter som strax efter att jag tog bilden undrade vad jag hade dar att gora. Sa jag var ju tvungen att forklara – alla vill val ha bild pa Appiahs hus? De bara garvade och tyckte att jag var en underlig prick.


Kvallstrafik pa Freedom Avenue.


Frukost! Ananasen har ar helt underbar – den ar nastan vit i kottet och sa saftig att det nastan rinner om den. Inte alls samma sotsyrliga smak som i Sverige heller, har ar den enbart sot. Och sa mango da – mangon de har ar i melonstorlek. Ska forsoka fa med mig en hem sa ni kan se vad jag pratar om!

Slutligen, en film…! Wohoo!!


Get this – locket pa toaletten ar sjalvstangande! Har kan man inte vara arg och smalla i locket, det gar bara inte! Jag vill ha en san har hemma ocksa!

Dagens fundering:
Jag har tankt lite pa det har med alder och upplevelser – tror ni att man kan rakna alder i upplevelser eller ar alder egentligen en rent tidsmassig definition? Det vore ju oandligt trakigt, tank istallet om jag, genom att resa ner hit, blev 35 istallet for mina knappa 31, inte for att jag vill bli aldre men… eller ja, hittills har jag ju inte direkt rosat marknaden vad det galler att uppleva nya lander sa jag kanske inte borde vara 31 utan snarare… 22? Och att den har resan sedan fick mig att bli 25. Ja, sa sager vi! Min alder raknas i upplevelser!Hur ar laget hos er forresten? Skiner solen? Ar det varmt? Idag ar en bra dag har – runt trettio grader, lite slojmoln och elen fungerar. Imorgon ar det slut pa motesmaraton:et sa vi ska ut pa aventyr!

Jag lovade forut att beratta vad jag gor har nere och just nu ar tiden for knapp men jag ska forsoka att satta mig ner och forklara innan jag aker hem pa lordag. Om inte annat far jag skriva nar jag ar hemma igen.

Er plantskola,

Portugallien

2 kommentarer »
  1. Solen skiner här ja, men jag är magsjuk så det känns inge vidare. Kul att se att du verkar ha det bra där nere, MEN den stora frågan är, hinner du hem till 30årsfest nr 2 på lördag?

    kalle — Thu 23 April, 2009 #
    __________

  2. mango is the shit. lite bacardi, mynta och lime på det så har man en stadig frukost.

    Kinesarn — Fri 24 April, 2009 #
    __________

__________