Cocktails & Dreams…

Fri April 21, 2017, 18:39

(Dagens person är Isco, spansk fotbollsspelare. Ã…r 2009, när han spelade i Valencias ungdomslag, sa han följande: “I’d say I’m a bit antimadridista although I do not know where my future will be, but its a team that I never liked. I get the impression that it is an arrogant club, about how the players are. Without humility, you cannot get anywhere.” Fyra Ã¥r senare skrev han pÃ¥ för – Real Madrid. Man vet aldrig var ens framtid finns!)

Nu är det dags igen! Nästan tre (!!) mÃ¥nader har gÃ¥tt sen sist och som vanligt har det runnit en hel del vatten under broarna – sÃ¥ här följer en nÃ¥got brokig uppdatering om livet i Dubai. HÃ¥ll till godo!

Om vi börjar med att konstatera faktum – sedan vi flyttade in i huset den första november sÃ¥ har vi haft 43 besökare här nere i Dubai. Fyrtiotre! Givet att det handlar om en effektiv tidsrymd om fem mÃ¥nader sÃ¥ blir snittet dryga Ã¥tta besökare per mÃ¥nad… Nu är det förvisso sÃ¥ att jag och Lady har lÃ¥tit vÃ¥ra egon fÃ¥ sina lystmäten i och med en grabbhelg och en tjejhelg med tiotalet besökare per helg – men siffrorna bestÃ¥r – 43 besökare! Kvar pÃ¥ den här sidan om sommaren är blott min kära svärmor, sen är det lÃ¥gsäsong för Svedenhov/Ericsson Hilton under sommarmÃ¥naderna (möjligtvis kan temperaturen ha nÃ¥got att göra med bristen pÃ¥ besök – nu ligger vi pÃ¥ typ 36-38 grader om dagarna och 25-26 pÃ¥ nätterna, och frÃ¥n och med nu gÃ¥r det bara uppÃ¥t för att i juli/augusti peak:a nÃ¥nstans runt 45-50 grader pÃ¥ dagarna och 38-39 pÃ¥ nätterna), innan vi växlar upp igen frÃ¥n september och framÃ¥t.

Hur som helst – av det som hänt sedan sist sÃ¥ är givetvis besöken en stor anledning till glada miner och upplevelser – faktum är att vi, trots att vi har bott här nere nu i mer än Ã¥tta mÃ¥nader, ofta känner det som att gäster som spenderat tvÃ¥ veckor hos oss har sett mer av Dubai under de tvÃ¥ veckorna än vi gjort under Ã¥tta mÃ¥nader. Men det är väl precis som det var hemma i Sverige – man är sällan turist i sin egen stad, oavsett hur länge man har varit innevÃ¥nare i densamma… Hur som helst – vi tar gärna emot besökare (om nu det mot all förmodan inte skulle ha framgÃ¥tt), och dÃ¥ fÃ¥r vi om inte annat även möjlighet att själva uppleva lite mer av den alldeles galna stad vi faktiskt lever i.


Vi hade familjen Larsson/Berg pÃ¥ besök i en dryg vecka – fantastiska dagar för oss alla fyra, men lite extra mycket fantastiskt för Astrid som fick hänga med sin bästis Charlie. Astrid och Charlie skolades in pÃ¥ förskolan i Sverige samtidigt, och efter det blev det mycket häng familjerna emellan, sÃ¥ det var ett kärt Ã¥terseende här i Dubai!


VÃ¥ra kompisar Lars och Mickan hade även valt att förlägga en del av sin semester hos oss – först en veckas yoga/surf-läger pÃ¥ Sri Lanka och sen en veckas storstadsliv i Dubai. Här ovanför pÃ¥ en bättre Friday Brunch – ett koncept jag ordar med om lite senare här i inlägget.


Som en del av er kanske vet så har jag en förkärlek för Old Fashioneds. När så den näst intill obligatoriska fredagscocktailen hemma i Sverige här nere fick bytas ut mot en torsdagsdito så är det föga förvånande så att det allt som oftast handlar om just en Old Fashioned.

Men i ett försök att bredda mitt register sÃ¥ har jag och en kollega här nere tagit oss för att gÃ¥ igenom Dubais utbud av fine drinking – alltsÃ¥ riktigt vassa cocktailbarer, som har fokus pÃ¥ hantverk och kvalitet snarare än att kränga dussindrinkar till folk med fredagsfeeling. VÃ¥r lista ser ut enligt följande för tillfället:


Nippon Bottle Company
Entrén till den här baren är nog den mest spektakulära av alla ställen vi provat hittills – i hotellobbyn pÃ¥ Dusit Thani i Dubai sÃ¥ hittar man en bokhylla – och vet man sedan vilken bok man ska trycka pÃ¥ sÃ¥ öppnas en lönndörr, och in kommer man i Nippon Bottle Company. Väl pÃ¥ plats är det väl inga överdÃ¥diga vibbar man fÃ¥r av baren, och när man sedan inser att de helt och hÃ¥llet har specialiserat sig pÃ¥ japansk whisky, och alla deras cocktails sÃ¥ledes har en bas av den Ockham:ska LÄNK vattendelaren ウィスキ (japansk whisky) ー sÃ¥ sjunker impfaktorn lite. Stället i sig gör väl inga bestÃ¥ende intryck i barsjälen, men en rejäl bardisk är ju aldrig fel – nÃ¥got de verkligen tagit till sig här.
Atmosfär: 3/5
Cocktails: 3/5


Little Black Door
Med vad som verkar vara en ambition att ta efter speakeasy-barerna och 20-talets förbudstid sÃ¥ är baren väl gömd inne i lobbyn pÃ¥ Conrad Hotel. När man väl hittar fram och kommer innanför den lilla svarta dörren sÃ¥ är det mycket riktigt som att man transporteras tillbaka till 20-talets New York; väggar med tegelputs i dagen, lite skönt murrig belysning och en personal med klassisk och tidsenlig klädsel à la vit skjorta, ärmhÃ¥llare, svart väst och vinröd slips. Till det ska sedan läggas det fenomenala hantverket de stÃ¥r för i form av helt formidabla cocktails. Vi hade nöjet att vid vÃ¥rt besök fÃ¥ prata med en slovakisk bartender som verkligen brann för sitt gebit. Vi diskuterade klar is, den perfekta bourbonen att använda för Old Fashioned och vilka bortglömda cocktails som han önskar att gäster beställde oftare (Sazerac – helst med cognac, var höjdaren i hans värld). In alles är Little Black Door ett givet besök om ni ändÃ¥ är i stan och är sugna pÃ¥ habila cocktails i en lika stabil miljö. Extra pluspoäng för att de har en egen isstämpel – och en kille som är anställd enkom för att med en ishacka forma iskuber till isklot – dÃ¥ pratar vi ambitionsnivÃ¥!
Atmosfär: 5/5
Cocktails: 5/5

Okku
Okku brukade vara en av Dubais hetaste restauranger, och det var bara ett par Ã¥r sedan den vann titeln Ã…rets Restaurang i den allestädes närvarande tidningen Time Out Dubai, men om man tolkar snacket pÃ¥ stan sÃ¥ har den tappat lite senaste tiden, och är inte riktigt lika i ropet längre. Nu har jag inte hunnit äta pÃ¥ restaurangen än, som för övrigt serverar mat med en stark övervikt Ã¥t det japanska hÃ¥llet, men jag har desto fler gÃ¥nger frekventerat baren. Okku är inte alls lika full med folk som Little Black Door, vilket gör den lite mer lättillgänglig och hängvänlig. Och eftersom jag har envisas mig med att ta med mig svenska besökare dit (för det är bara att konstatera – deras egen version av Old Fashioned, som filmen visar pÃ¥, med lönnsirap, bourboninfuserade körsbär och äppelträrök, är helt fantastisk) sÃ¥ känner jag numera sÃ¥väl restaurangchef som bartendrarna. Största anledningen till att det inte är full pott gällande deras cocktails är att det inte riktigt är full fokus pÃ¥ drinkarna, utan showande och uppvisning stjäl lite av uppmärksamheten.
Atmosfär: 4/5
Cocktails: 4+/5


Sass Café
I vÃ¥r jakt pÃ¥ det smÃ¥tt legendariska stället Rogue Trader sÃ¥ insÃ¥g vi alltför sent att de kastat in handduken för gott, varpÃ¥ en vänlig säkerhetsvakt meddelade att han kunde rekommendera Sass Café i samma hus. När man väl kommer in slÃ¥s man av ett par saker – takhöjden (lätt över fyra meter) och konsten (helt fantastisk). När vi sen fick in vÃ¥ra drinkar sÃ¥ avtog wow-faktorn betydlig dessvärre, och med den atmosfär som de besitter sÃ¥ hade de varit sÃ¥ mycket mer betjänta av highend-cocktails än att presentera ambitionslösa utvattnade by-the-book-drinkar, sÃ¥ betyget blir inte mer än en trea. Kul detalj i sammanhanget är att vÃ¥r servitör visade sig ha vuxit upp i Sverige (även om han var frÃ¥n Bosnien och numera alltsÃ¥ bor i Dubai), vilket han lät oss förstÃ¥ genom att svara pÃ¥ svenska pÃ¥ vÃ¥ra engelska tilltal.
Atmosfär: 5/5
Cocktails: 3/5


Dusty’s
Efter strandhugget pÃ¥ Sass Café var det sÃ¥ dags för Dusty’s, även det beläget i Al Fattan Currency House i DIFC här i Dubai. Helt utan vare sig förväntningar eller ambitioner tÃ¥gade vi in, och jag hajade direkt till när jag sÃ¥g Fabbri Amarena-burken med körsbär och den ojämnt patinerade barskeden – det här kan vara en sovande törnrosa till bar, tänkte jag i mitt stilla sinne. Mycket riktigt visade det sig att bartendern, även han frÃ¥n Bosnien, visade sig ha sÃ¥väl ambitioner som kunskap att backa upp dem med, och vi beställde in cocktail pÃ¥ cocktail. Dock, för att vara rättvis i bedömningen, inleds självfallet varje besök med en Old Fashioned. Själv föredrog bartendern Boulevardier när det gällde att svarva fincocktails, medan han även hade en nÃ¥got oslipad idé om att ta den mest utskällda spritsorten och göra nÃ¥got riktigt bra pÃ¥ den – i det här fallet Jack Daniels som bas i en cocktail med banansmak… Han har en del att jobba pÃ¥ där, dock fÃ¥r just den drinken snarast ses som ett olycksfall i arbetet snarare än nÃ¥got annat. Extra pluspoäng för de brännmärkta apelsinskalen till vÃ¥ra Old Fashioneds!
Atmosfär: 3/5
Cocktails: 5/5


40 Kong
PÃ¥ 40:e vÃ¥ningen i det femstjärniga hotellet H Hotel ligger skybaren 40 Kong. Helt under bar himmel sÃ¥ är det en smÃ¥tt magisk känsla att blicka ut över Satwa, Bur Dubai och Deira, lägger man sedan till klubbmusiken, alla vackra människor pÃ¥ plats och den mäktiga baren sÃ¥ är det här ett grundgjutet ställe att besöka i det nattliga Dubai. Men om vi sen ramlar över pÃ¥ drinkarna sÃ¥ är det väl sÃ¥ för just det här stället – populäriteten och läget gör att trycket pÃ¥ baren blir sÃ¥ stort att de inte riktigt nÃ¥r ända fram med sina kreationer. Det är bra, riktigt bra, men bartendrarna skulle behöva ha tiden att lägga en minut till per cocktail för att det ska bli sÃ¥där övervasst som pÃ¥ det nÃ¥got folktomma Dusty’s eller The Little Black Door, och den tiden finns inte. Värt att tänka pÃ¥ är att om man vill besöka 40 Kong sÃ¥ ska man tänka pÃ¥ tvÃ¥ saker: Dress sharp and bring ladies. I korthet är det svÃ¥rt att vara överklädd och man ska ha en utomjordisk tur om man blir uppsläppt utan att man har en fördelning pÃ¥ minst 50/50 kvinnor och män.
Atmosfär: 5/5
Cocktails: 4/5

I tillägg till ovan så har jag hängt med Lady på Mercury Lounge på Four Seasons i Jumerigah och på Play i H Hotel, plus att jag har tagit med några av våra gäster till Vault i JW Marriott Marquis Hotel, så håll till godo:


Mercury Lounge
Med en storslagen utsikt över de norra delarna av Dubai på håll, så har Mercury Lounge en hel del saker som talar för den redan innan man hunnit sätta sig ner och få beställa, men nånstans där börjar glansen falna. Servicen är korrekt men inte riktigt nära den där fantastiska nivån som man har lärt sig förvänta sig i Dubai, hantverket på drinkarna lämnar en hel del att önska då de både lyckas bli utvattnade och lite smaklösa redan från början. Atmosfären är fortfarande något hack bort från en genomgående wow-upplevelse, men av allt som talar för stället så är utsikten det tyngsta argumentet.
Atmosfär: 4/5
Cocktails: 3+/5


Play 
Beläget pÃ¥ 36:e och 37:e vÃ¥ningen pÃ¥ ett vÃ¥ningsplan med dubbel takhöjd ligger den förhÃ¥llandevis nyöppnade restaurangen och baren Play. FrÃ¥n att under första Ã¥ret ha vunnit pris för bästa nykomling inom restaurangvärlden sÃ¥ vann den nu, under sitt andra Ã¥r, bästa restaurang alla kategorier i Dubai – sÃ¥ det är en skyhög ambitionsnivÃ¥ pÃ¥ stället. Bilderna LÄNK ger er möjligen en försmak av stället – men det är helt makalöst! AmbitionsnivÃ¥n pÃ¥ cocktails gÃ¥r hand i hand med inredningen och det är allvarliga bartenders pÃ¥ stället. ÄndÃ¥ är det nÃ¥got som gör att de inte nÃ¥r ända fram för att plocka full pott som The Little Black Door – en snabbanalys gör gällande att det handlar om det faktum att pÃ¥ Play är baren lite som ett preludium till restaurangen (maten är top notch – tro inget annat!) medan den helt och hÃ¥llet spelar huvudrollen pÃ¥ The Little Black Door.
Atmosfär: 4+/5
Cocktails: 4+/5


Vault
Vad som tydligen ska vara världens högsta bar ligger pÃ¥ 71:a vÃ¥ningen i JW Marriott Marquis Hotel precis nere vid den nybyggda Dubai Canal. Om man har tur när man Ã¥ker upp sÃ¥ fÃ¥r man en hiss med fönster ut, och med tanke pÃ¥ att hissen är världens näst snabbaste (trumfas bara av hissen i Burj Khalifa) sÃ¥ är det en his(s)nande Ã¥ktur innan man kommer upp till Vault. Väl där inne kliver man in i en scen som tagen frÃ¥n James Bond – baren är i tvÃ¥ vÃ¥ningar med panoramiska vyer (bilden ovan är tagen av mig en av kvällarna – när jag var där med Trombon-Jonas) i alla fyra väderstreck. Problemet här är att musiken är hög som pÃ¥ en nattklubb (varför förstÃ¥r man inte att det finns en egenvinning i att köra lite skön loungemusik istället?) och med just den nattklubbskänslan kommer stressen pÃ¥ bartendrarna – Ã¥terigen skulle de här behöva lägga nÃ¥gon eller nÃ¥gra minuter till pÃ¥ hantverket för att plocka full poäng. Dock ligger de bra till gällande Gin&Tonics, där de stoltserar med mer än tio olika varianter – alla med olika sorters gin och olika sorters tonic.
Atmosfär: 4/5
Cocktails: 4/5

Vad det gäller kommande besök sÃ¥ hade vi förut ambitionen att bevista HOBO med ett besök – en ganska gravt mytomspunnen cocktailbar som bara skulle finnas en gÃ¥ng i veckan. Eller sÃ¥ här – varje mÃ¥ndag frÃ¥n midnatt och framÃ¥t sÃ¥ skulle HOBO uppstå i ett parkeringsgarage nÃ¥nstans i finansdistriktet i Dubai. De serverar enligt utsago fantastiska cocktails, har en DJ och själva känslan ska dÃ¥ ha varit sÃ¥ lÃ¥ngt frÃ¥n ett parkeringsgarage i sömniga kontorskvarter man kan komma. Det första problemet här är väl att det är väldigt sällan undertecknad är ledig pÃ¥ tisdagar, och ett ställe som öppnar midnatt och serverar resoluta cocktails med ett skönt häng borgar ju inte direkt för en tidig hemgÃ¥ng och Ã¥tta sex (let’s face it – Ã¥tta timmar är en utopi, jag är sällan i säng innan midnatt pÃ¥ grund av jobb, och uppe nÃ¥nstans runt sex) timmars sömn innan ekorrhjulet börjar om morgonen efter… Det andra problemet är att stället inte längre kan anses vara hemligt – och de har dessutom nu öppnat bÃ¥de torsdagar och fredagar, sÃ¥ det exklusiva i att vara en av fÃ¥ som vet om det och dessutom bara ha möjligheten en gÃ¥ng i veckan har gÃ¥tt lite om intet. Vad det sen gäller totalen, i och med att Dubai stoltserar med 1 000 hotell, och varje hotell säkerligen snittar tre-fyra barer (det höga antalet barer per hotell är pÃ¥ grund av det faktum att här i Dubai fÃ¥r man som restaurang inget utskänkningstillstÃ¥nd sÃ¥vida man inte hör till ett hotell – sÃ¥ledes ser hotellet till att antingen franchise:a ut platser alternativt själva stÃ¥ för ruljansen) sÃ¥ inser man ganska snabbt att vi har att göra framöver… Vi tar det i vÃ¥r egen takt dock – ett par barer i mÃ¥naden är en lagom ambition för en hard-working family man som undertecknad.

Friday Brunch var det ja – fenomenet brunch är väl inte helt okänt hemma i Sverige, jag minns i början av vÃ¥rt gemensamma liv tillsammans sÃ¥ brukade jag och Lady dra ihop kompisar och gÃ¥ antingen pÃ¥ Mosebackes Jazzbrunch, eller hänga pÃ¥ Missisippi Inn och äta fantastisk comfort food nere vid Nytorget. Men – brunch i Sverige framstÃ¥r som en lätt hostning jämfört med det avgrundsvrÃ¥l som fredagsbruncherna i Dubai motsvarar. Nu ska vi börja med att vara ärliga – en brunch hemma i Sverige kostar kanske 300 svenska kronor, men dÃ¥ fÃ¥r man köpa till dryck. Här i Dubai är det inte ovanligt med bruncher som gÃ¥r loss pÃ¥ 1 500 svenska kronor – men dÃ¥ ingÃ¥r allt; hummer, ostron, helgrillad gris, sushi, thaimat, grillat, teppanyaki, meze, hamburgare – och i dryckesväg pratar vi champagne, öl, vin, drinkar, cocktails, shots, starksprit – det är helt enkelt sÃ¥ att man betalar stora pengar för att fÃ¥ möjlighet att ha en grym valfrihet och ett rent fantastiskt utbud. I och med att det är som att fÃ¥ ett Ã¥kband pÃ¥ Gröna Lund (vilket dÃ¥ alltsÃ¥ oftast leder till att det dricks rätt friskt) sÃ¥ är det en mindre välsignelse att Ã¥kturen är över redan klockan fyra pÃ¥ eftermiddagen – sÃ¥ även om man väljer att gÃ¥ för en eftersexa sÃ¥ är man hemma till Ã¥tta, i säng till tio och fräsch som en nyponros morgonen efter…

I onsdags var en av sÃ¥n där dag dÃ¥ vi bara slogs av det faktum att vi bor här nu. I Dubai. I Mellanöstern. Efter att ha kommit hem frÃ¥n jobbet sÃ¥ frÃ¥gade Lady om vi inte skulle försöka komma iväg och gÃ¥ ut och äta, hon och jag. Astrid var okej med lösningen och Hugo är allt som oftast glad som en speleman oavsett. SÃ¥ sagt och gjort – vi tog en promenad över till Dubai Marine Resort, släntrade ner till italienaren som ligger längst ute pÃ¥ piren och slog oss ner. Ganska exakt dÃ¥ slogs jag av hur skönt det var; att ha kunnat ta en kort promenad i skjorta, sitta ute och höra vÃ¥gorna slÃ¥ och titta pÃ¥ backdrop:en med Burj Khalifa som höjdpunkt (hö hö) – det är sÃ¥na ögonblick som gör att vi inser varför vi tog det här steget. Det är inte för att tjäna massor med pengar (för även om det är en hög lön man har sÃ¥ matchar utgifterna skrämmande bra inkomsterna) eller klättra uppÃ¥t i karriären – det är för att familjen har fler stunder av avslappnad kvalitet här nere än vi hade i Sverige. Nu kunde vi förvisso inte veta att det skulle bli sÃ¥ bra som det de facto har blivit, men vi hade fromma förhoppningar – som nu börjar infrias. Barnen kan springa fritt ut i trädgÃ¥rden och springa i vattenspridaren, de badar i poolen sÃ¥ gott som varje dag, jag och Lady har möjlighet att bege oss ut och äta en bit mat eller ta en drink pÃ¥ tu man hand, vi kan Ã¥ka till stranden pÃ¥ helgerna och bada i varmt, turkosblÃ¥tt, hav och bara njuta. Semesterkänslan har börjat smyga sig pÃ¥ helt enkelt, trots trycket frÃ¥n jobbet som ständigt gör sig pÃ¥mint. Men det är väl sÃ¥ – vi har börjat landa. Nu ser vi fram emot att upptäcka ännu mer av fördelarna med det liv vi valt att leva – bring it on, Dubai!


Lady p̴ italienaren Рi bakgrunden Dubai.

Men Ã¥ter till ämnet besökare – som jag nämnde som hastigast här ovan sÃ¥ har vi haft egohelger – jag hade en lÃ¥nghelg i mitten av mars dÃ¥ jag skickade iväg Lady och kidsen till nÃ¥gra vänner, medan jag tog emot tolv av mina närmaste vänner och en kock och en servitör, och hade planerat en armada av aktiviteter… I tur och ordning var det ankomst torsdag kväll, Friday Brunch pÃ¥ fredagen, dune bashing och kameltur pÃ¥ lördag förmiddag, herrmiddag pÃ¥ lördag kväll tillagad av den eminente kocken Pop (som jobbar pÃ¥ en av Malmös bästa gastropubar och dubbelspelar i Köpenhamn ibland) och serverad av det mest serviceinriktade cykelbud du nÃ¥gonsin kommer hitta – Pysen (och för att förtydliga kan vi säga att han har bakgrund som hovmästare pÃ¥ nÃ¥gra av Stockholms bästa krogar). PÃ¥ söndagen var det dags för Burj Khalifa och Dubai Mall pÃ¥ dagen, följt av ett besök pÃ¥ 52:a vÃ¥ningen och The Observatory pÃ¥ kvällen för en gedigen middag med utsikt över bÃ¥de Dubai Marina och The Palm. MÃ¥ndagen ägnades Ã¥t själabot, nÃ¥gon utflykt och sÃ¥ en rejäl grillkväll i hemmets lugna vrÃ¥, innan de allra sista gästerna lämnade tisdag morgon. Lady körde en glimrande tjejhelg tvÃ¥ veckor därefter med möjligen lite mer fokus pÃ¥ upplevelser (jämfört med fokus pÃ¥ nattliv och utsikt) – men pÃ¥ det hela var helgerna grymt uppskattade och pÃ¥ bÃ¥da fronter har det börjat funderas pÃ¥ när nästa tillfälle blir – troligen november…


Här har vi det grundgjutna gänget som hängde i Dubai – just här ute i öknen pÃ¥ dune bashing. Mind note för framtida grabbhelger – ta inte ut gänget pÃ¥ en Friday Brunch dagen innan det är dags för dune bashing (arabernas nÃ¥got omilda och brutala svar pÃ¥ berg- och dalbana)…


Som sagt…


Men samtidigt hade vi sÃ¥na här kvällar – dress sharp, act cool – taggade till tänderna! Fan vad snygga vi är!


Tjejerna ville inte vara sämre – kolla pÃ¥ den här startelvan!

Det kanske inte behövs sägas, men för tydlighets skull kan jag tillägga att Lady inte hade nÃ¥gra som helst problem att fÃ¥ plats för att dricka drinkar eller komma in pÃ¥ klubbar: “Hej, jag tänkte se om ni har plats för elva svenska tjejer som tänkte ta ett par drinkar hos er…?” Prova att byta ut “elva svenska tjejer” mot “tretton svenska grabbar” och man inser ganska raskt att det var ett smärre under att vi fick plats för drinkar pÃ¥ Okku. Det ska dock i samma andetag nämnas att nÃ¥gon hade sett till att skillnaden könen emellan i antal skulle jämnas ut – det ramlade nämligen in 15 pÃ¥tagligt utmanande, uppklädda och översminkade ryskor, precis efter att vi anlänt. I takt med att kvällen gick utan att nÃ¥gon i vÃ¥rt sällskap ens gjorde ett närmande mot dem, sÃ¥ blev de först och främst mer och mer utmanande för att i slutändan bli ganska oförskämda och otrevliga.

Hugo har börjat pÃ¥ dagis, förresten! Han gÃ¥r tre dagar i veckan och strortrivs, även om han nyligen har lärt sig att när mamma eller pappa gÃ¥r – dÃ¥ grÃ¥ter man. Men det märks pÃ¥ honom att han verkligen njuter av att fÃ¥ vara nära andra barn, ha folk omkring sig och ha en evig tillgÃ¥ng pÃ¥ nya leksaker. Biverkningen av att gÃ¥ pÃ¥ dagis är ju inte helt ovälkommen heller – han sover som ett barn (pun intended) pÃ¥ nätterna, och det har faktiskt funnits morgnar dÃ¥ han inte vaknat förrän typ halvsju! Sovmorgon – i en smÃ¥barnsförälders värld…

Dagens fundering:
Hur ofta händer det att man tänker pÃ¥ nÃ¥gon som tänker pÃ¥ en själv i exakt samma sekund? Själv tror jag att det händer mig själv allt som oftast, eftersom det inte gÃ¥r nÃ¥gra lÃ¥nga stunder om dagar utan att jag tänker pÃ¥ min bättre hälft – Lady – och jag hoppas att hon kommer att tänka pÃ¥ mig allt som oftast med, eller jag tror det. Hur som helst – tänk om man skulle fÃ¥ en indikation pÃ¥ att nÃ¥gon tänker pÃ¥ dig, i just detta nu. En känsla, att bara fÃ¥ veta att nÃ¥gon tänker pÃ¥ en. Vore inte det en ganska fin sak? Enda problemet torde väl vara att det finns en tragisk orättvisa i det hela – att det i sÃ¥ fall kommer gÃ¥ omkring människor som bara väntar, och längtar, pÃ¥ att nÃ¥gon ska tänka pÃ¥ dem… to no avail. SÃ¥ den här neurofuturistiska versionen av en slags oskyldig perceptions-Tinder kanske bör stanna pÃ¥ den konceptuella nivÃ¥ som den här funderingen hÃ¥ller…

Nu, sist men inte minst – hur beter sig Sverige sÃ¥ här i sluten av mitten av april? Är det en sÃ¥n där strÃ¥lande vÃ¥r som ger den där genomtunga längtan efter den sommar som kanske kommer komma , ni vet en sÃ¥n där vÃ¥r där uteserveringspremiären bestÃ¥r av skön vÃ¥rvärme, smÃ¥ smÃ¥ gröna skott pÃ¥ träden och buskarna och kall öl i glasen som nästan lyser i guldgult frÃ¥n solen? Eller är vÃ¥ren hittills en tung pÃ¥minnelse om de senaste sex mÃ¥nadernas snö, slask och mörker – där uteserveringspremiären avklarades medelst dunjacka, lätta köldskador pÃ¥ huvud och fingrar eftersom – let’s face it – mössor förstör frisyren och vantar är otympliga när man ska hÃ¥lla i ölglas och även de mest hÃ¥rdnackade soldyrkare gÃ¥tt i ide igen för att vakna upp i slutet av maj? Nu tror ni säkert att jag redan vet svaret, men jag har svÃ¥rt att fÃ¥ nÃ¥got bra grepp om vÃ¥ren som helhet – jag fÃ¥r bara ögonblicksbilder frÃ¥n vänner dÃ¥ och dÃ¥. SÃ¥ frÃ¥gan är ärlig – hur behandlar vÃ¥ren er där hemma i Sverige?

Nu är det fredag kväll och undertecknad drar pÃ¥ sig ett par chinos och en skjorta för att sedan dra ut i Dubai-natten i jakt pÃ¥ en kall öl och nÃ¥gra stunder av känslan att vara sig själv – nÃ¥gon annan än pappa. Pang!

Er Dubaian,

Sheriff

kommentera »

__________

*